Učinite nešto za sebe i svoje tijelo već

Danas 

Depilacija

24 Feb
0

Depilacija

Start time: February 24, 2014

Depilacija Voskom

 

Depilacija voskom jedna je od najstarijih metoda uklanjanja dlačica. U sjevernoj Africi žene se od davnina služe voskom ili šećerom, koje su pripravljale same za kućnu upotrebu. Obično je to veća kugla dobivena topljenjem šećera tj. karamela koja se valja po tijelu kako bi se iščupale dlačice.

 

U Europi se tradicionalno koristi gušći oblik voska. Prvo ga treba zagrijati kako bi postao tekuć, a zatim ga nanijeti na kožu drvenim štapićem. Koriste li se vješto, obje metode daju izvrsne rezultate, glatku i nježnu kožu bez dlačica tijekom tri do četiri tjedna nakon depilacije.

 

 

Egipatska depilacija

 

 

Egipatska depilacija jedna je od najstarijih metoda uklanjanja neželjenih dlačica, a posljednjih godina ponovno su ju popularizirali kozmetički saloni.

 

Ovaj način depilacije pogodan je za osobe s osjetljivom kožom jer ne izaziva crvenilo, prištiće i iritaciju te djeluje protuupalno i antialergijski. Osim toga, egipatska depilacija preporučuje se i za depilaciju osjetljive kože lica i prepona te kod osoba koje imaju proširene vene, psorijazu ili ekceme.

 

Egipatska depilacija smatra se jednom od najučinkovitijih i najbezbolnijih metoda depilacije. Naime, šećerna pasta se lijepi samo za dlačice, ne i za kožu, što tretman čini manje bolnim. Istodobno se nježno odstranjuju odumrle stanice kože, zbog čega ona dugo vremena ostaje svilenkasta i glatka.

 

Ukoliko imate iskustva s uraslim dlačicama, razveselit će vas činjenica da će egipatska depilacija i taj problem u potpunosti eliminirati. Osim toga, šećerna pasta uklanja i vrlo male dlačice (3 mm),  što je još jedna velika prednost.

[slideshow id=3]

Share This Post
Categories:

Leave a Reply

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

UA-48469080-1