U21. stoljeću zrcalo i vaga nisu dovoljno dobri pokazatelji da je netko fit. Zamijenila ih je moderna tehnologija u obliku pametnih satova koji omogućuju pristup detaljnijim podacima o vježbanju!

Živimo u instant društvu u kojem se stvari događaju brzo – voljeli bismo u što kraćem roku smršavjeti, poboljšati kondiciju ili ojačati samo neke dijelove tijela. Međutim, često zaboravljamo da najbolja i najučinkovitija vježba nije ograničena vremenom, već teži napretku. Vaše fitness pomake može pratiti trener u teretani ili, što je sve češći slučaj, mala pametna sprava na zapešću vaše ruke.

Elegantan pametni sat s ugrađenim sportskim aplikacijama i moćnim senzorima pratit će svaku vašu tjelesnu aktivnost, bilježiti ih i uspoređivati, te vam pomoći da postignete svoj maksimum. Ovako mali uređaj uistinu može poboljšati vaše treninge i pozitivno utjecati na zdravlje, a evo i kako!

Pruža podršku za više sportova 

Pametni sportski satovi imaju razne značajke koje korisniku daju detaljnu analizu zdravstvenog stanja. Ti se podaci lako iščitaju zahvaljujući senzorima koji mjere otkucaje srce, kvalitetu sna i disanja, te razinu stresa i zasićenosti krvi kisikom. No, proizvođači pametnih satova znaju da aktivni sportaši vole znati puno više od prijeđenih kilometara i potrošenih kalorija, pa su stoga svoje high-tech ure nabildali moćnim funkcijama i aplikacijama koje korisnika tjeraju da svakim novim danom teži onoj poznatoj „bolje, više, jače“.

Jedan te isti trening nakon dužeg perioda prestaje biti učinkovit, stoga je preporučljivo svako malo razbiti tu dosadnu rutinu promjenom vrste sporta. Za aktivne rekreativce koji vole biti u pokretu idealni su Suunto satovi jer imaju ugrađene vježbe za više od 80 različitih sportova, uključujući one na otvorenom poput trčanja, hodanja, plivanja, penjanja, planinarenja, bicikliranja i triatlona, te one u zatvorenom kao što su plivanje u bazenu, pilates, joga, vožnja na eliptiku ili pak ergometru.

Bilježi napredak i motivira

Ako volite vježbati u teretani, onda će vam ovakvi animirani treninzi biti spas dok vježbate kod kuće. Sat će vas voditi kroz različite vježbe, obavještavati o broju ponavljanja i javiti kada je vrijeme za odmor. Na kraju treninga će vam će pružiti detaljnu analizu podataka koje je prikupio tijekom vježbanja te dati savjete kako učiniti vašu izvedbu još boljom i sigurnijom.

Svi Garmin satovi dolaze s već ugrađenim kardio vježbama i vježbama snage. Na aplikaciji Garmin Connect pronaći ćete mnoštvo dodatnih animiranih vježbi ili pak kreirati svoju vlastitu. Na istom se mjestu spremaju podaci sa svih vaših treninga, kreiraju novi planovi i ciljevi treniranja te pronalaze savjeti i trikovi za uspješno jačanje kondicije i snage.

Prati kvalitetu sna

Nakon svakog treninga ljudskom je tijelu potreban odmor. Ako se tijelo ne oporavi dovoljno kvalitetno, nestat će taj željeni napredak u snazi, mišićnoj masi ili aerobnoj izdržljivosti. Tijelo se najbolje odmara u stanju mirovanja, tj. spavanja. U današnje je vrijeme uistinu teško uhvatiti dovoljnu količinu sna, i zato je dobro uz sebe imati pametan sat s kojim ćete nadzirati kvalitetu spavanja.

Samsung pametni sat Galaxy Watch oplemenjen je inovativnim i naprednim funkcijama koje korisniku daju uvid u cjelovitu sliku spavanja – vrlo precizni senzori daju informacije o dubokoj i REM fazi spavanja, o zasićenosti krvi kisikom i disanju, prate razinu stresa i pomažu u smanjenju istog kroz vježbe disanja.

Ako želite unaprijediti svoj način vježbanja i živjeti aktivnijim životom, krajnje je vrijeme da zatražite pomoć pametnog sportskog sata. Razbijte monotoniju dosadašnjeg vježbanja i priuštite si mnogo više zabave dok trčite, vozite bicikl, plivate ili plešete zumbu – već danas! Dođite u najbližu Hervisovu trgovinu ili na web shopu pregledajte ponudu vrhunskih pametnih satova poznatih svjetskih proizvođača kao što su Garmin, Suunto i Samsung!